ماستیک پلی یورتان چیست ؟

ماستیک پلی یورتان چیست ؟

کد مطلب : 162

ماستیک پلی یورتان و انواع آن 

ماستیک پلی یورتان از جمله مهم ترین و با کیفیت ترین مصالحی است که از آن برای درزبندی سازه های بتنی با خواص آب بندی قوی مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا در سه رنگ مختلف طوسی، مشکی و سفید تولید می شوند که از انعطاف پذیری بال، چسبندگی عالی ماستیک پلی یورتان و مقاومت در برابر UV از مزیت های استفاده از ماستیک پلی یورتان است. لذا باید توجه داشت ماستیک پلی یورتان در گریدها مختلفی تولید و ارائه می گردد که بعضا کاربری متفاوتی داشته و به تبع دارای کیفیت مختلفی میباشد. آنچه بعضا مشاهده می شود استفاده از ماستیک پلی یورتان ویژه در بندی پنجره در سازه های بتنی می باشد که دارای کیفیت لازم نمی باشد. 

لازم به ذکر است در هنگام خرید ماستیک پلی یورتان دقت لازم را داشته باشید زیرا این مصالح در انواع مختلفی تولید می شود و هر نوع تنوع استفاده خود را به همراه دارد و شما باید نسبت به محل در نظر گرفته شده، ماستیک پلی یورتان مورد نظر خود را تهیه کنید و در مصارف خود بهترین استفاده را از آن داشته باشید.

 

کارایی ماستیک پلی یورتان :

قبل از استفاده از ماستیک پلی یورتان باید محل استفاده را از مواد اضافه همچون ذرات سست, گرد و غبار, رنگ, چربی, آب و هرگونه رطوبت و سایر مواد آلاینده تمیز نگه دارید و سطحی که برای این کار در نظر گرفته اید باید به شکلی باشد که به وسیله ساب زدن، سند بلاست یا انواع روش های دیگر هموار گردد.

در حالی که محل استفاده برای ماستیک پلی یورتان بتن قدیمی است یا ماستیک با مصالح دیگری جز بتن یا سطح کاملا تمیز فلز در تماس قرار می گیرد استفاده از پرایمر الزامی است زیرا مقدار لازم پرایمر را به مدت 3 الی 6 ساعت قبل از اجرای ماستیک پلی یورتان بر روی سطح مورد نظر بمالید و اگر بعد از بازه زمانی 6 ساعت نیز آماده نشد در این صورت مجددا پرایمر را بر روی سطوح اجرا می کنید و باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که خشک شدن پرایمر بستگی به قدرت جذب بتن، رطوبت محیط و گرمای هوا را بر عهده دارد زیرا در بعضی از مواردی که پرایمر مورد استفاده قرار شده نشان داده است که تا 30 دقیقه بعد از مصرف نیز می تواند خشک بشود و همچنین برای اجرای ماستیک پلی یورتان عرض و عمق اجرا باید با هم برابر شوند تا مقطعی که ماستیک پلی یورتان باید در آن اجرا شود شکلی مربع را در پیش داشته باشد، برای محدود کردن عمق اجرا از فوم اسفنجی یا پلاستوفوم نیز می توانید استفاده کنید و پس از برش دادن نوک بسته ماستیک پلی یورتان آن را در داخل ابزار ترزیق قرار دهید و در مقاطعی که آماده سازی شده است می توانید به راحتی هر چه تمام تزریق کنید و برای پرداخت نمودن و صیقلی شدن سطح پایانی با استفاده از کاردک یا ماله آغشته به مایع استفاده کنید.

دلایل استفاده از ماستیک پلی یورتان :

از دلایل استفاده از ماستیک پلی یورتان می توان به  پر نمودن درزهای انبساط، سیل نمودن ترک های تصادفی و ترمیم درزهای کنترل، ترمیم بتن تخریب شده، پر نمودن درز اطراف شیشه و در و ... در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد.

معمولا ماستیک پلی یورتان یک نوع درزگیر بر پایه ها محسوب می شود و نحوه استفاده از ماستیک پلی یورتان در اجرای درزگیر های بتن به شکل کامل تیکسوتروپ است که تحت تاثیر واکنش با رطوبت خشک شده و به محصول الاستیک و نرمی تبدیل می شود زمان سخت شدن (گیرش) به رطوبت، دما و عمق درز وابسته است و بستگی به نوع سطح استفاده از پرایمر مناسب توصیه می شود. و بعد این مرحله آماده سازی محل برای استفاده از ماستیک پلی یورتان نیز از عوامل مهمی است که تحت تاثیر واکنش با رطوبت خشک شده و به محصول الاستیک و نرمی تبدیل می شود و زمان سخت شدن (گیرش) به رطوبت، دما و عمق درز وابسته است که معمولا بسته به نوع سطح استفاده از پرایمر مناسب پیشنهاد می شود.

 

 

کاربرد ماستیک پلی یورتان :

از کاربرد هایی که ماستیک پلی یورتان دارد می توان به انجام فرایند ممکن در داخل ساختمان برای پوشش ماستیک پلی یورتان سر کارتریج را در داخل درز قرار می دهید و درز را به صورت یک شکل و در یک جهت معلوم پر می کنید و این پر شدن باید به گونه ای باشد که به میزان 2 میلی متر از لبه درز ها خارج شود و در بازه زمانی 30 دقیقه به صورت سطحی خشک می شود و بعد از سپری شدن این مدت زمان مقدار اظافی را به وسیله اسکراچر مخصوص برش داده و از هم جدا کنید تا سطحی صاف را به همراه داشته باشید و در مرحله دوم انجام فرایند لازم برای سطح خارجی ساختمان در پوشش ماستیک پلی یورتان سر پمپ کارتریج را باید در داخل درز قرار دهید و درج را به صورت پیوسته پر کنید.

 

تاثیرات ماستیک پلی یورتان :

ماستیک پلی یورتان را نباید با استفاده از ابزار مرطوب اجرا کنید و در زمان اجرای آن،  استفاده از هرگونه حلال یا آب ممنوع است به هیچ وجه پیش از سخت شدن ماستیک آن را خیس نکنید و از اجرا آن در محل های مرطوب بپرهیزید زیرا باعث افت کیفیت نهایی می شود در صورت اجرای ماستیک پلی یورتان روی سطوحی به جز بتن یا فلز باید مورد بررسی قرار دهید که اصول خودش را به همراه دارد که باید آن ها را رعایت کنید تا بتوانید ماستیک پلی یورتان را در محلی به جز بتن یا فلز از آن استفاده داشته باشید ماستیک پلی یورتان می بایست در مجاورت هوا و در شرایط محیطی سخت شود ماستیک پلی یورتان در شرایط جوی معمولی به صورت روزانه 2 الی 3 میلیمتر خشک می شود و باید این نکته مهم را نیز در نظر داشته باشید که اتاق مورد نظر که می خواهید در آن از مواد ماستیک پلی یورتان استفاده کنید باید از دمایی بین 5 تا 35 درجه سانتی گراد را به همراه داشته باشد و همچنین تا وقتی که ماستیک پلی یورتان خشک نشده است ایزار تزریق و وسایل اجرا را می توانید پاک کنید زیرا پس از خشک شدن به هیچ وجه نمی توان آن ها را پاک کرد.

 

 

DEZOFLEX   360

Single component, polyurethane based ,

elastomeric jointsealants

شرح:

این ماستیک نوعی درزگیر بر پایه پلی یورتان، تک جزئی، Moisture Cure، کاملا تیکسوتروپ است که تحت تاثیر واکنش با رطوبت خشک شده و به محصول الاستیک و نرمی تبدیل می شود. زمان سخت شدن ( گیرش ) به رطوبت، دما و عمق درز وابسته است .بسته به نوع سطح استفاده از پرایمر مناسب توصیه می شود.

 

موارد مصرف :

-       آب بندی درزهای انبساطی سازه های بتنی، مخازن آب و فاضلاب، تصفیه خانه ها و درز دور لوله ها

-       پر نمودن  درزهای انبساط .

-       سیل نمودن ترکهای تصادفی و ترمیم درزهای کنترل .

-       ترمیم بتن تخریب شده .

-       پر نمودن درز اطراف شیشه، در و ... در وسایل نقلیه.

-       درز بندی سطوح فلزی و آلومینیومی در ساختمان و سوله ها

-       آب بندی و پر کردن درز کاشی، سرامیک و سنگ ها

 

خصوصیات و مزایا :

-       سریع خشک

-       مقاومت بالا در برابر اشعه UV

-       دوام عالی

-       چسبندگی عالی به بتن، شیشه، سرامیک، سطوح رنگ آمیزی شده و ...

-       مقاومت بالا در برابرتنشهای برشی

 

خواص فیزیکی در دمای 24 درجه سانتیگراد

     

مشکی، سفید و طوسی

رنگ

خمیر نرم بدون شره

غلظت

1.25 گرم در سانتیمتر مکعب

جرم حجمی

صفر گرم در لیتر

مواد فرار

صد در صد

جامد حجمی

1 متر مربع در لیتر

پوشش تئوری( 1000 میکرون )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                           

سخت شونده با رطوبت

مکانیزم خشک شدن

30 Min

 DIN50014زمان تشکیل رویه اولیه

4 میلی متر در 24 ساعت

DIN50014سرعت خشک شدن

1.5 مگا پاسکال

DIN53504مقاومت کششی

5-6 مگاپاسکال پس از خشک شدن کامل

مقاومت برشی (ضخامت 5 میلیمتر)

DIN 53283

50

DIN 53505 سختی

بیش از یک درصد

DIN 52451 تغییر حجم

5 تا 35 درجه سانتیگراد

دمای اعمال

40- تا 90+ سانتیگراد

دمای سرویس دائم

130 درجه سانتیگراد

حداکثر دمای سرویس به مدت محدود (تا 1 ساعت )

ندارد

حساسیت نسبت به یخ زدگی

10+ تا 25+ درجه سانتیگراد

شرایط انبار داری

حلب بیست و پنج کیلویی یا کاتریج 310 میلی لیتری

بسته بندی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آماده سازی سطح :

درزگیر پلی یورتان DEZO FLEX 360    به سطوح تمیز و آماده سازی شده چشبندگی خوبی دارد. بنابراین کلیه آلودگی ها، درات سست، گرد و غبار، گریس، روغن، رطوبت، درزگیرهای قبلی باید به طور کامل از سطح زدوده شود.

 

بتن تازه درزهای کنترل  :

بتن تازه ریخته شده حداقل به مدت 30 روز قبل از  اجرای درزگیر DEZO FLEX 360  باید سخت گردد. برای آماده سازی درز با استفاده از تیغه الماس ( با عرض مناسب ) تماس مواد سست درون درز را خارج کرده و سطح داخل درز را تحت سایش قرار دهید  . عملیات سایش را تا عمق  25 میلیمتر انجام دهید. درز باید به آرامی عریض و عمیق گردد تا در بتن مادر عارضه ای ایجاد نشود. دیواره درزها باید عاری از رطوبت، مواد سست و غبار باشد. سطح داخل درز را با ایربلاستیا خلا تمیز کنید تا سطح عاری از مواد خارجی گردد. در شرایطی که بار ترافیکی سبک یا ملایم بر روی سطح وجود دارد Backing Rod   باید قبل از اجرای درزگیر در عمق درز قرار گیرد. در شرایط بار ترافیکی سنگین درزگیر در عمق زیاد اعمال گردد.

بتن قدیمی – درزهای کنترل :

مواد کهنه باید به طور کامل از سطح زدوده گردد. به وسیله الماس یا سایر ابزار مناسب درز را تا زاویه 90 درجه و عمق 25 میلیمتر بسابید. لبه های تیز باید به صورت عمودی سابیده شود. دیواره درز باید عاری از رطوبت، مواد خارجی و رطوبت باشد. سطح به وسیله ایربلاست یا خلا کاملا تمیز شود.

 

شکاف تصادفی :

به وسیله تیغه الماس یا وسیله مناسب دیگر درز را تا زاویه 90 درجه و عمق 25 میلیمتر بسابید. لبه های تیز باید به صورت عمودی سابیده شود . دیواره درز باید عاری ازرطوبت، مواد خارجی و رطوبت باشد. سطح به وسیله ایربلاست یا خلا کاملا تمیز شود .

 

 

 

اعمال پوشش :

اعمال در سطوح داخل ساختمان :

سر کارتریج را در داخل درز قرار دهید. درز را در یک جهت و به صورت پیوسته پر کنید. طوری که میزان 2 میلیمتر از لبه درز به سمت خارج پر شود. خشک شدن سطحی به مدت 30 دقیقه صورت می پذیرد. پس از این مدت زمان مقدار اضافی بوسیله اسکراچر مخصوص بریده و جدا کنید .

 

اعمال در سطوح خارجی ساختمان :

سر پمپ کاتریج را در داخل درز قرار دهید. درز را در یک جهت و به صورت پیوسته پرکنید. در اعمال خارجی لبه درز به میزان 2 میلیمتر از لبه درز خالی باشد.

 

موارد ایمنی :

این محصول حاوی عواملی است که در تماس با پوست و استنشاق بخارات ممکن است باعث آلرژی شود. پرسنل کاربر باید لباس و ماسک مخصوص و دست کش ضد مواد شیمیایی پوشیده و از کرم محافظتی روی پوست صورت و دست و سایر سطوح بدون پوشش استفاده گردد .

 

توصیه:

پیش از اعمال از باز کردن ظرف و تماس آن با رطوبت خود داری نماید و اطمینان از یل بودن کامل ظرف پس از مصرف الزامیست .

 

انبار داری:

نگهداری محصول تا 12 ماه در ظروف  دربسته، به دوراز گرمای شدید، یخ زدگی و رطوبت امکان پذیر است. دمای مطلوب انبار داری 10 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد.

تاییدیه کیفیت :

DEZO FLEX 360 محصول کشور ترکیه می باشد. تمام محصولاتی که توسط شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران عرضه می گردد مطابق با استانداردهای کیفی بین المللی میباشند.

 

 

 

 

 

or
or
A password will be send on your post
Registration