ترمیم ترک خوردگی گروت
ترمیم گروت با توجه به ماهیت کاربری و حجم استفاده مناسبو صحیح نمی باشد. ولی اگر نیاز به ترمیم گروت های ترک خورده وجود داشته باشد بهترین روش تزریق گروت ، تزریق رزین اپوکسی و تزریق دوغابمی باشد. لازم به ذکر است سازه ای ترین و بهترین روش با توجه به ماهیت سازه ایبودن گروت تزریق رزین اپوکسی است. درصورتی که دسترسی مناسبی به ترک ها وجود داشته باشد و عمق ترک زیاد نباشد می توانبرای ترمیم رزین اپوکسی را به صورت شره و ریزشی اجرا نمود. همچنین در صورتیکه بخشهای کمی از گروت آسیب دیده باشد می توان اقدام به تخریب و اجرای گروت ریزیمجدد همراه با استفاده از چسب بتن اتصال قدیم به جدید ، نمود.
گروت های استاندارد در صورتی که به نحوه صحیح و درستی اجرا گردند نباید ترکبخوردند. دلایل مختلفی برای ترک خوردن گروت ها می تواند وجود داشته باشد. عمدهترین علت ترک خوردن گروت را می توان به مقدار زیاد آباختلاط ، ضخامت زیاد گروت ریزی در یک مرحله ، کیورینگ و عمل آوری نامناسب به خصوصدر فصول گرم ، بار گذاری پیش از کسبمقاومت ، بارگذاری بیش از مقاومت در دوره بهره برداری و ... می باشد.
عبارت ترمیم گروت ، روش ترمیم گروتها ، روش ترمیم ترک در گروت ، روش اجرای ترگ خوردگی گروت ، مواد ترمیم ترک در گروت در سایت کلینیک فنی و تخصصیبتن ایران –شما می توانیدجهت دسترسی به مطالب ، استانداردها و محصولات مورد نظر خود از طریق پنجره جستجو درسمت راست صفحه اقدام نماید.
گروت چیست ؟
گروت یک ملاتآماده مصرف می باشد که برای کابرد خاص از جمله پر کنندگی و نصب تجهیزات کاربرد دارد.از جمله مهمترین موارد کاربرد گروت ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
1. پر کردن گپ های خالی در زیر بیش پلیت ها
2. ترمیم سطوح بتنی
3. نصب تجهیزات صنعتی
4. رگلاژ سطوح بتنی
5. ترمیم محل بولت ها در قالب بندی
6. نصب ریل ها
7. رگلاژ تجهیزات صنعتی
8. نصب آرماتور وبولت ها
مزایا وخصوصیات گروت ها :
· فاقد جمع شدگی
· مقاومت فشاری بالا ( بیش از بتن های معمولی )
· دارای روانی بالا
· مقاومت چسبندگی بالا ( در گروت های پلیمری )
· کسب مقاومت سریع ( در گروت های اپوکسی )
· مقاومت شیمیایی بالا ( در گروت های اپوکسی )
انواع گروت ها:
· گروت اپوکسی ( گروت پلیمری سه جزئی )
· گروت پایه سیمانی
· گروت های سیمانی –پلیمری ( گروت دو جزئی )
· افزودنی منبسط کننده بتن ( کامبکس )
گروت اپوکسی چیست ( گروت G3 ) :
گروت اپوکسییه محصول آماده مصرف سه جزئی بر پایه رزین های ا پوکسی ( به عنوان ماده چسباننده –جایگزین سیمان ) می باشد. اجزاء و مواد تشکیل دهنده گروت اپوکسی شامل رزین اپوکسی، هاردنر رزین اپوکسی و سنگدانه های سیلیسی دانه بندی شده با افزودنی های لازم میباشد.
از مزایای گروت های اپوکسی می توان به به مقاومتشیمیایی بالا ، چسبندگی بالا به سطح زیر کار ، بدون جمع شدگی ، فاقد کیورینگ آبی ،بدون ترک خوردگی در ضخامت مشخص شده ، تحمل بارهای لرزشی و دینامیکی ، دارای مقاومتفشاری و خمشی بالا ، کسب مقاومت سریع ، مقاومت در برابر اسید های ضعیف ، می باشد.
از معایب گروت هایاپوکسی می توان به هزینه های بالای آن اشاره کرد.
از موارد کاربرد گروت های اپوکسی یا گروت های پلیمری می توان به موارد چون نصب تجهیزاتصنعتی ، نصب بولت و ریل ها ، نصب الکترومورها ، پر کردن زیر بیس پلیت ها با باربالا ، پر کردن انکرباکس ها ، ترمیم بتن های موجود در محیط های خورنده ، ترمیم بتنهای کف و دیوارهایی که نیاز به بهره برداری سریع می باشد.
گروت های پایه سیمانی ( G1 و G2 ) :
گروت هایسیمانی یک محصول آماده مصرف تک جزئی بر پایه ترکیبات سیمانی می باشد. این محصولبرای استفاده صرفا نیازمند اضافه شدن مقادیری آب می باشد. مواد تشکل دهنده گروتهای پایه سیمانی شامل سنگ دانه با دانه بندی مشخص ، سیمان و افزودنی های مورد نیازمی باشد.
گروتهای پایه سیمانی بسته به دانه بندی سنگدانه هایبه دونوع G1 و G2تقسیمبندی می شوند. این دانه بندی و تقسیم بندی در ضخامت مجاز اجرا بدون ترک خوردگیمجاز می باشد.
گروت های پایهسیمانی قابلیت های اجرا با استفاده از پمپ تزریق و یا به صورت دستی را دارا میباشند.
از مزایای گروت های پایه سیمانی می توان به مقاومت فشاری بالا ، فاقد جمع شدگی ، هزینه پایین نسبت بهسایر گروت ها ، فاقد ترک خوردگی و روانیبالا اشاره کرد.
از موارد کاربرد گروت های پایه سیمانی می توان به ترمیمسطوح کرمو ، پر کردن محل بولت ها در قالب بندی ، پر کردن زیر بیس پلیت ها یا صفیحهپلیت ها و نصب تجهیزات صنعتی می باشد.
گروت های سیمانی – پلیمری ( گروت هایاصلاح شده با پلیمر ) :
این محصول حدوسطی از گروت های اپوکسی و پایه سیمانی می باشد که خصوصیاتی بینابینی با هم دارند.این محصول می تواند دارای مزایا و کاربرد های هر دو نوع گروت پیشین را داشته باشد.گروت های سیمانی پلیمری دو جزئی می باشد و ماده چسبنده آن شامل سیمان و رزین هایپلیمری می باشد.
افزودنی منبسط کننده بتن ( کامبکس ) :
این محصول یکافزودنی در تولید ترکیبات گروت پایه سیمانی می باشد. عموما این محصول که سابقاکاربرد زیادی در پروژه های عمرانی داشت تک جزئی بوده و به عنوان افزودنی تهیه گروتهای شناخته می شود. از خواص این افزودنی ایجاد روانی بالا و کاهش جمع شدگی یا بهعنوانی افزایش حجم ملات می گردد.
این محصول پساز آماده شدن ملات سیمانی با دانه بندی مناسب به آن اضافه شده و خصوصیات مذکور راتامین می کند. از موارد مصرف این محصول می توان به گروت ریزی های ساختمانی و تزریقدوغاب در بتن های پس تنیده یا نیلیگ اشاره کرد. عموما بزرگترین مزیت این محصولهزینه پایین آن در مقایسه با سایر گروت ها به خصوص در حجم های بالای گروت ریزی میباشد . عمده مشکل این امر آماده مصرف نبودن محصول نهایی و نیاز به کنترل های دقیقبر حفظ خصوصیات مورد نیاز می باشد.
شما می توانید برای مشاوره در خصوصانواع گروت ، روش مصرف و تهیه گروت با بخش فروش و بازرگانی کلینیک فنی و تخصصی بتنایران ( 44618462-44618379-021 ) تماس حاصل فرماید.